Ontwikkel jij samen met onze chef-kok de nieuwe keuken?
We zoeken een gezellige zelfstandig werkende kok voor Het Veerhuis Bokhoven. Het Veerhuis is een plek voor kwalitatief goed en lekker eten, een drankje en een goed gesprek. Iedere week worden stappen gezet om Het Veerhuis naar deze tijd te brengen. De menukaart is nog volop in ontwikkeling en de tekeningen voor de ontwikkeling van het pand inclusief een gloednieuwe keuken(!) worden gemaakt. Ondertussen draait Het Veerhuis gewoon lekker door, zodat onze gasten op ons kunnen rekenen.
Het Veerhuis Bokhoven is al ruim 100 jaar een begrip. Bokhoven en Het Veerhuis hebben een unieke ligging aan de Maas. Het wordt vooral bezocht door dagjesmensen die de prachtige fietsroute langs de Maas volgen. Hierbij zijn veel terugkerende gasten vanwege de mooie locatie van Het Veerhuis met uitzicht op de Maas.
Wat doe jij bij Het Veerhuis?
Je bent als kok verantwoordelijk voor de (voor) bereiding en opmaak van gerechten en gerecht gedeelten. Je werkt onder leiding van onze chef-kok, maar je kunt de keuken ook alleen draaiende houden. Je werkt daarnaast samen met je collega-kok en stuurt indien nodig keukenhulp aan. Je werkt volgens vaste instructies m.b.t. ingrediënten, recepturen, werkmethoden en uiterlijke presentaties. Je werkt bij voorkeur fulltime en bent alle dagen van de week overdag en ‘s avonds beschikbaar. De werkuren en het rooster zijn flexibel.
Welke taken horen bij je?
Opruim- en schoonmaakwerkzaamheden:
schoonmaken van de werkomgeving en keukenapparatuur en signaleren van bijzonderheden/mankementen;
afvoeren van afval;
assisteren bij het ontvangen en opslaan van geleverde artikelen, opslag conform fifo-principe.
Voorbereiding:
verrichten van voorbereidende werkzaamheden zoals wassen, snijden, (voor)koken, mengen/roeren e.d.;
beoordelen van de kwaliteit (versheid, houdbaarheid e.d.) van te gebruiken producten/ingrediënten;
klaarzetten van (hulp)middelen.
Bereiding:
(tegelijkertijd) bereiden van gerecht(en) en/of gerechtgedeelten volgens recepturen of specifieke aanwijzingen van de chef-kok;
uitvoeren tussentijdse kwaliteitscontroles (gaarheid, smaak, kleur, vloeibaarheid e.d.) en waar nodig uitvoeren van bijstellingen/bij doseringen.
verbruikte hoeveelheden (spillage);
kwaliteit bereiding (% retour door chef-kok, aantal klachten van gasten);
juiste prioritering/werkplanning.
Opmaak/presentatie:
doorgeef gereed maken van gerechten (opmaken van borden/garneren);
controleren gerechten op voldoen aan presentatie-eisen (vóór het doorgeven);
doorgeven van gerede gerechten.
conform voorschriften;
gelijktijdige beschikbaarheid bestelling.
Bijdrage aan kwaliteit/ optimalisatie:
controleren en verantwoorden van verbruikte hoeveelheden ingrediënten en halfproducten;
doen van voorstellen voor aanpassing van kaart/menu’s, recepten, garnituren e.d.;
uitwerken van voorstellen in receptuur en bereidingsinstructies e.d.
aantal ingebrachte verbeterpunten;
aantal overgenomen voorstellen.
Wat jij meebrengt
Alle werkzaamheden zijn conform voorschriften (o.m. instructie, werkmethoden, HACCP en presentatie). MBO niveau 2 - 3 werk- en denkniveau; aantoonbare kennis van de basis kooktechnieken, kennis van producten/ingrediënten en (de samenstelling van) de menukaart. Ook heb je een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal. Je gedraagt en kleedt je representatief op basis van de bedrijfsvoorschriften. Je bent bereid om alles aan te pakken, bent kritisch op je werk en stopt pas als het werk klaar is. Ook blijf je kalm en doelgericht werken onder moeilijke omstandigheden of hoge werkdruk.
Vanaf wanneer kun je beginnen?
Wat ons betreft graag zo snel mogelijk! We kunnen snel schakelen en je bent zeer welkom.
Vragen of solliteren?
Als je vragen hebt kun je altijd even bellen naar John Oostdijk, 06 39331384. Je cv kun je mailen naar leiding@hetveerhuisbokhoven.nl. Alvast bedankt!
Comments